Magyarok szövetsége: Egy eset a BKV-n

Úgy tűnik, hogy a BKV jegyellenőrei tényleg csak a kiskorúakkal és a nőkkel mernek kikezdeni. Olvasónk a 3-as villamoson volt szemtanúja annak, hogy egy Magyar Gárda egyenruháját viselő kopasz srác hogyan rázza le az ellenőrt. A gyerek egy fehér papírt mutatott a BKV-snak, és a mellette ülőkre azt mondta vele vannak. Az ellenőr köszönt és továbbállt:

Kedves BKV figyelő!

A minap a 3-as villamoson utazva felfigyeltem egy párbeszédre, ami számomra igen csak vérlázító volt.

A villamosra felszállt négy fiatal, akik beszélgetésbe kezdtek,amivel még nem is lenne problémám. A négyből kettő leszállt majd a maradék kettőhöz csatlakozott egy kopasz srác, aki a Magyar Gárda “egyenruháját” viselte. Elkezdtek beszélgetni. Szó szót követett, amikor megpillantottak egy ellenőrt.

A egyik srác közölte a gárda ruhájába öltözött egyénnel hogy bizony nekik nincs se jegyük se bérletük és most meg fogják őket büntetni. Erre mikor az ellenőr odaért a srácokhoz a gárdista  elővett egy papírt (képünkön lent) és közölte hogy ők is velem vannak. Az ellenőr megköszönte és tovább ment. A gárdista ekkor közölte a társaival, hogy ő ingyen utazhat ha ezt a papírt felmutatja és magával vihet még 6 másik embert akinek nincs se jegye se bérlete.

Kérdem én! Neki mért lehet ilyet? Neki mért nem kell jegyet bérletet venni? Miben különb mint a többi utas akinek minden hónapban ott lapul a friss drága bérlet a táskájában?

Sziasztok: Telifánt

Címkék: bkv

Hrovatin Rózsa üzente 14 éve

Tényleg kiváncsiak vagytok rá?
A következő:
Ha anyagilag megengedhetném magamnak, hogy be se tegyem a lábam Budapestre, biz' Isten megtenném! Ez egy börtönváros lett.
Már lassan a nyakamba kellene akasztani az összes közlekedési eszközre szóló jogosítványomat - persze kellőképpen kinagyítva, hogy az ellenőr ne másszon a képembe, és álljon már egy kissé odább a mozgő lépcső vététől, hogy a nehezebb mozgásúak össze ne törják magukat miattuk. A mwtró-rendőrök usankájáról már nem is beszélek....
A MÁV gusztustalansága, ami a bérlettel közlekedőkkel tesz, az pedig mindent felül múl. A gyorsvonatok kocsijai szinte üresek - s most nem a nemzetközi vonatokra gondolok, mert ott tényleg komoly anyagi veszteségei lennének, ha a MÁV miatt késnek, de egy tehervonat, vagy egy gyorsvonat menetrendjét lehetne úgy igazítani, hogy alkalomadtén ne a szerencsétlen ingázók dekkoljanak félórákat ákllomásokon, ezeknek helyet szorítva. Aztán a kosz és szemét sem elfeledendő ami a kocsikban van.
Az a látvány pedig ami a "ketrecek " okoznak már csak hab a tortán mintha majmokat tartanánka utasok helyett.
Álmaimban tgas mezőkön végeláthatatlan rónákon megyek , s várost még csak látómezőben sem szeretnék látni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem az a baj, hogy a szolgáltatásokért fizetni kell, ez szerintem természetes.
A gond igazából az, hogy mindenért duplán fizetünk. Mert nem csak a szolgáltatásért konkrétan befizetett pénzünk vándorol ezekhez a cégekhez, ami szerintem elegendő is lenne a szolgáltatások fenntartására, folyamatos fejlesztésére (ami nem történik meg), hanem a tőlünk behajtott adó egy része is odavándorol. Ugyanakkor nem a szolgáltatások ellentételezésére fordítják. Rengeteg pénz folyik el a hivatali ügyeskedések miatt. Az ellenőrök létszámának felduzzasztása pedig egy munkanélküli réteg látszólagos segélyezése, a ténylegesen dolgozók kárára (folyamatosan dráguló közlekedés). Az APEH is felduzzasztott létszámmal, komoly prémiumok kifizetésével szórja szét a behajtott adók nagy részét, a többi is főleg magán zsebekbe vándorol, nagy részt nem is magyar zsebekbe. Mégis az unióban mi fizetjük a legmagasabb adókat, ennek ellenére folyamatosan nő az államadósság. Jelenleg politikai, gazdasági alternatíva nincs, ( a mondva csinált, mesterségesen gerjesztett válságra hivatkozva), az ország visszafejlődik.
A MÁV-ról a BKV-hoz hasonló mondható el. Amíg egy kalauz azt mondja az egyikutasnak:
- Komám a te bérleted nem is erre a vonalra szó, na jó, tudom ismerjük egymást.... - és ezzel el van rendezve. Amíg a vonaton nem lehet bérletet venni, de ebédidőben zárva a jegypénztár és a bérlettel járónak aznapra jegyet kell vennie.
Amíg rendszeresen késnek és kimaradnak, elromlanak vonatok, miközben üres szerelvények száguldoznak, megállás nélkül, fel-alá, ugyanazon a vonalon. Amikor egy üres szerelvény miatt késik a menetrend szerinti járat és ezután még viszonylag rendszeresen még sztrájkkal nyomorítják az utazó közönséget, várva, hogy a luxusautókon, közpénzen közlekedő miniszterek, politikusok, elöljárók, vezetők engedjenek a követeléseiknek, addig szerintem minden magyar dolgozónak joga lenne egy ingyenes, vagy legalább félárú BKV-MÁV bérlethez.
És ez csak egy ici-pici szelete a tortának.
Neked mi a véleményed?

Válasz