Magyarok szövetsége: Mit csinál a települési megbízott?

A Magyarok Szövetsége kitűzött célját elérendő, - a nemzetet az Egységben való életbe bevonni, felemelni, jobb életet biztosítani, - a társadalmi önszerveződés elindítását jelölte meg feladatául. A Magyarok Szövetsége 2009-es és 2010-es években kisebb-nagyobb rendezvények sorozatát szervezte meg, miközben a kisközösségek is elindultak az önszerveződés útján.

Mára a Magyarok Szövetsége, más szervezetekkel alkotott közös cselekvései alapján, a Kárpát-medence legkiterjedtebb és legnagyobb létszámú önszerveződő társadalmi ereje.

Az önszerveződő társadalmi erő lehetőséget kínál számunkra a nemzetet építő gondolatok megvalósítására, akár a kormányzati erőkkel együtt működve, egyben védelmet nyújthat a nemzetromboló gondolatok és azok megvalósulása ellen.

Az önszerveződés akkor válik valódi társadalmi, meghatározó erővé, ha összefogásból, az Egységből ered és a benne dolgozók, érte cselekvők közös akarattal, fegyelmezetten működnek.

A Települési Megbízottak, a települési megbízotti rendszer ennek az egységes erőnek a megteremtését szolgálja. A Települési megbízottak alkotják azt az erős vázat, ami a Magyarok Szövetsége mozgalmat összetartja, erősíti, működteti.

Cél: minden magyar településen legyen Magyarok Szövetsége Települési Megbízott.

A Települési Megbízott feladata:

A Települési Megbízott képviseli a Magyarok Szövetsége közös gondolatát, állásfoglalását az adott településen. Az Ő feladata a közös gondolat, a közös, országos cselekvési terv eljuttatása a településen élő Magyarok Szövetségében együttműködőkhöz, elfogadókhoz. Feladata, hogy országos szinten visszajelzést küldjön a megvalósult cselekvésről és hatásáról az adott településen.

Az országos szintű szervezett fellépés és működés szükségessé teszi, hogy felmérjük, hány településen van legalább egy ember, aki elviszi oda a hírünket, és akitől tájékoztatást kaphatunk, hogy mi zajlik az adott településen. Ennek tükrében válik értelmezhetővé, ahogyan egyre több kisközösség (tized) alakul, a választott elöljárói rendszer.

A Magyarok Szövetségében meghirdetett alulról építkezés sarokköve a Települési Megbízott, segíti a kisközösségek megalakulását és folyamatos munkáját, beilleszkedését az országos szervezetbe.

Az együtt cselekvés közös szellemi alapjain túl, közös gazdasági alapok is szükségesek, a személyes munkavégzés mellett, a felmerülő közös költségekre pénzügyi hátteret is biztosítani kell. Ezért a Települési Megbízott feladata, hogy településenként és a településen működő tizedenként 500 (ötszáz) forintot, havonta eljuttasson az országos vezetéshez. (Tehát egy település, ahol pl. két tized működik: 1.500- egyezerötszáz forint/hó.)

A Települési Megbízott, a településen működő kisközösségek egyetértésével, az országos vezetőségtől kapja megbízását (megbízó levelét, visszavonásig), az országos vezetés irányítása alá tartozik (jelenleg a megyebokor titkársághoz).

Címkék: települési megbízott